Turkcell Süper Lig'in şampiyonluk adaylarından Sivasspor'un başarılı forvet oyuncusu Mehmet Yıldız, hakında çıkan transfer haberlerine yanıt verdi. Yıldız, "Sivasspor beni bu durumlara getirdi. Takımımı şampiyon yapmadan hiç bir yere gitmem" dedi.
Turkcell Süper Lig'de son haftalara yaklaştıkça Sivasspor'un başarılı futbolcularının da adı transferlerle anılmaya başladı. Bu sezon gösterdiği başarılı performans ile bir çok yerli ve yabancı takımın transfer listesinde yer alan Sivasspor'un başarılı kaptanı Mehmet Yıldız da son zamanlarda çıkan transfer haberlerine netlik getirdi. Mehmet Yıldız, "Ben de her futbolcu gibi 4 büyük kulübün birisinde futbol oynayıp, daha sonra yurt dışında bir kulübe trensfer olmak istiyorum. Ama benim önce gerçekleştirmem gereken hedeflerim var. Öncelikle beni bu duruma getiren Sivasspor'u futbolcu arkadaşlarım ile birlikte şampiyon yapmak istiyoruz. Daha sonra gelecek bu teklifleri değerlendirebilirim. Ama ilk olarak Sivasspor'a vefa burcumu ödemem gerek. Yani takımımı şampiyon yapmadan hiç bir yere gitmem" diye konuştu.
"BENİ BU DURUMA BÜLENT HOCAM GETİRDİ"
"Kaybetiğim özgüvenimi Bülent Uygun bana tekrar verdi" diyen Mehmet Yıldız, "Werner Lorant, Karol Pecze dönemlerinde forma şansı bulamıyordum. Forma bulamamam beni çok yıpratıyordu. Karol Pecze gitikten sonra takımın başına Bülent Hoca geldi ve beni yanına çağırarak, bana çok güvendiğini ve birlikte çok şey başaracağımızı anlattı. Uzun zamandır giyemediğim formamı bana tekrar verdi. Bülent Hoca yeri geldiğinde hocam, yeri geldiği zaman abim oldu. Beni bu durumlara hocam getirdi. Onun hakını hiç bir şekilde ödeyemem. Bülent Uygun'un takımın başına gelmesi büyük bir şans" şeklinde konuştu.
"HERKES SİVASSPOR'U KONUŞUYOR VE KONUŞMAYA DEVAM EDECEK"
Mehmet Yıldız, yakaladıkları başarı sayesinde herkesin Sivasspor'u konuştuğunu ve konuşmaya da devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:
"Sivasspor sevgisi her geçen gün çığ gibi büyüyor. Türkiye'nin 5'inci büyüğü olduk. Bu onuru ve gururu sürdürmek için mücadele ediyoruz. Sadece Türkiye'dekiler değil, Avrupa'daki gurbetçilerimiz de bizi destekliyor. Sivas çatısı altında birleşiyorlar. Bu sezon da zirveyi ilk sırada bitirmeyi hedefliyoruz. Bu saatten sonra hedef küçültmek bize yakışmaz."
"FUTBOLCU OLMASAM ASKER OLURDUM"
Mehmet Yıldız, futbolcu olmasa asker olacağını da ifade ederek, şöyle konuştu:
"14 yaşında futbola Türk Telekomspor'da başladım. Benim futbolcu olmamı Beden eğitimi öğretmenim Muharrem Uğur istedi. Onun büyük katkısı ile futbola başladım. Ama futbolcu olmasam asker olmayı istiriyordum. Küçükken hayalimde hep asker olmak vardı. Ailemde ve çevremde askerler olduğu için ben de hep asker olmak isterdim. Zaten askerlik biraz da bizim kültürümüze yakın olan bir şey. Askerlik, her zaman saygı gören, saygıyı hak eden bir görev. Ama kısmette futbolculuk varmış. Futbolcu olduğum için de çok mutluyum. Buralara kolay gelmedim ve değerini biliyorum. İşçi bir babanın oğlu olarak nereden nerelere geldiğimi unutmadım."
BÜLENT UYGUN, "MİLLİ TAKIMI ÇALIŞTIRMAK İSTERİM"
Sivasspor ile başarıdan başarıya koşan Kırmızı-Beyazlı ekibin genç teknik adamı Büyent Uygun ise, "6 yılda yakaladığımız bu başarı ile ülkemizin futboluna yön verir hale geldik. Ben ve ekibim bu başarıyı birlikteliğe borçluyuz. Göreve geldiğimden bu yana bir çok konuda dev adımlar attık. Atmaya da devam edeceğiz. Benim de büyük hayallerim ve hedeflerim var. Önce büyük kulüplerimizden birini çalıştırmak, daha sonrada Milli Takım'ı çalıştırmak isterim. Bu konuda örnek aldığım değerli teknik adamlar var" dedi.
SÖZLEŞMESİ BİTEN HAYRETTİN VE MOHAMMED İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Şampiyonluk yarışı içinde yer alan ve Sivasspor'da, sözleşmesi biten sol kanat oyuncusu Hayrettin Yerlikaya ve orta saha oyuncusu Mohammed Ali Kurtuluş ile transfer görüşmeleri devam ediyor. Dün tesis binasında Başkan Mecnun Odyakmaz ile görüşen iki futbolcu takımda kalmak istediklerini belirttiler. Görüşmenin olumlu geçtiğini dile getiren Mecnun Odyakmaz, "İki futbolcumuz da bizim için çok değerli, onların takımda kalmalarıni istiyoruz. Dün bu iki futbolcumuz ile bir görüşme yaptım. Görüşmemiz olumlu geçti. Bir aksaklık olmaz ise bu iki futbolcumuz ile hafta içinde masaya oturacağız. Onlar da takımda kalmak istiyorlar. Ufak tefek pürüzler var. Bunlar da giderilecek" şeklinde konuştu.