"R. Madrid bizim kadar olamadı"
Süper Lig'de Cumartesi günü oynanacak olan Gençlerbirliği-Hacettepespor maçıyla ilgili olarak organik bağ ve şaibe iddialarını değerlendiren Hacettepespor Kulüp Başkanı Turgay Kalemci, sert açıklamalarda bulundu.
Şaibe iddalarının gerçeğini yansıtmadığına değinen Kalemci, ''Trabzonlu olduğum için Trabzonspor'u severim, bir de kulüp bazında birşeyler alacağım takım olan Gençlerbirliği'ni severim. Hiçbir kulüp yöneticisi etik olmayan bir talepde bulunmaz. Futbolcu profesyonel bir çalışandır ve doğal olarak transfer döneminde başka bir kulübe gidecektir. Bunlar futboldan anlamayan ve içinde olmayan kişilerin sölediği spekülatif sözlerdir. Bizim için bu sözler bir yönden artı oldu çünkü küme düşmemize rağmen tüm Türkiye bizi izleyebilecek. Galatasaray maçında olduğu gibi yensek de yenilsek de kimse takımım için mücadele etmedi diyemeyecek. Spor kulübü ve sporculuğun ne olduğunu iyi bilmek gerekir ve her konuda olduğu gibi sporda da spekülatif deyimler söylenmeye başlar. Türk halkının yapısı budur ve buna da saygı duymak gerekir'' dedi.
Hacettepespor kulübü olarak kardeş takım Gençelerbirliği ile oynanacak maçın televizyondan canlı olarak yayınlanmasına çok sevindiklerini
belirten Turgay Kalemci,' 'Şampiyonluğa oynamayan bir takım olduğumuz için maçlarımızı çok az bir kitle izliyordu. Bu olay vesile oldu ve Tükiye bizim gerçek kimliğimizi izlemiş olacak. Her sene sonuna doğru bizim gibi küme düşmeyi garantilemiş kulüplerin yapacağı maçlar hakkında işi bilmeyenler tarafından spekülasyonlar çıkartılıyor. Kurulduğumuzdan bugüne kadar yaklaşık 600'e yakın maç yaptık ve futbolcularım benim onlardan istediğim ruhu hep sahaya yansıttılar. O ruh da hep kendilerini yenilemeleri ve seviye atlamalarıdır. Bunun skora nasıl yansıdığı bizim için her zaman ikinci planda olmuştur. Bizim oyuncularımızın yapması gereken şey aldıkları para karşılığında 90 dakika boyunca mücadele ederek soyunma odalarına gitmeleridir. Farklı galibiyet veya mağlubiyetin yanısıra şampiyonluk ve küme düşme konuları beni ilgilendirmez. Şampiyon olup da sahada saygı ve sevgi çerçevesinde mücadele etmedilerse biz bunu menfi değerlendiririz fakat küme düşmelerine rağmen kimliğimizi sahaya yansıtırlarsa onlara sahip çıkar, teşekkür eder ve imkanlarımız
çerçevesinde devam ederiz'' diye konuştu.
Gençlerbirliği karşısında galip gelmenin ya da yenilmenin kendisini ilgilendirnediğini ifade eden Hacettepespor başkanı, "Beni ilgilendiren şey sahaya o ruhu yansıtmalarıdır. Bakın düşmelerine rağmen hepsine çok teşekkür ediyorum çünkü onların bir suçu yok. Hepsi ellerinden geleni yaptı. Mesela Fenerbahçe maçında 7-0 geriye düşmemize rağmen 90. dakikaya kadar oyundan kopmamışlardır. Real Madrid-Barcelona maçına bakarsanız Real Madrid takımı bile 6 gol yedikten sonra bizim oyuncularımız kadar dirayetli olamadılar, oyundan düştüler ve hakem oyunu uzatmadı. Ama bizde öyle olmadı. Gençlerbirliği sistemli bir kulüp olduğu için bir gönül bağım var ama sahada iş değişir'' diye konuştu.